Проверка на резултати от изследвания

Кабинет Гастроентерология

Гастроентерологията е тясна медицинска специалност, занимаваща се със заболявания на стомашно – чревния тракт, черния дроб, жлъчката и жлъчните пътища и на панкреаса.

Заболяванията на стомашно- чревния тракт имат различна етиология и симптоматика, като за правилното лечение трябва да бъде поставена изключително точна диагноза. В редица случаи тази точна диагноза може да бъде поставена единствено с фиброгастроскопия, което в „АВИС – МЕДИКА” се извършва с последно поколение видео – ендоскопска система с висока резолюция. По същия начин при заболявания на дебелото черво се извършва фиброколоноскопия, даваща прецизна диагностика на доброкачествени и злокачествени процеси на долния храносмилателен тракт.

Заболяванията на черния дроб и панкреаса се диагностицират с редица лабораторни изследвания, както и с ултразвукова диагностика, даваща информация за обемни процеси, възпалителни заболявания на жлъчката и жлъчно - каменна болест. Извършва се и цветна доплерова диагностика на кръвоносните съдове.

Специалисти Гастроентерология:

  • Проф. Никола Григоров - вътрешни болести и гастроентерология
  • Д-р Феликс Янев - вътрешни болести и гастроентерология
  • Д-р Валери Добрев - вътрешни болести и гастроентерология
  • Д-р Стефан Янакиев - вътрешни болести и гастроентерология


© 2009 Болница Авис Медика