Проверка на резултати от изследвания

Кабинет Физиотерапия

В сектора по физикална терапия и рехабилитация към МБАЛ „Авис Медика” се извършват всички видове процедури с медицинска апаратура от последно поколение . Тук ще получите консултации и адекватно професионално лечение на проблеми свързани с болести на опорно - двигателния апарат , заболяване на централна и периферна нервна система. В отделението се извършват всички методи за физикално лечение при:

Травматични увреди и след оперативни състояния на опорно - двигателния апарат.

Дегенеративни, възпалителни ставни и вертеброгенни заболявания.

Болести на периферна нервна система.

Болести на централна нервна система - инсулт и множествена склероза.

След оперативна рехабилитация и лечение на рани .

Възпалителни заболявания на горни дихателни пътища.   

Лазертерапия- извършва с най - съвременен модел апаратура работеща с различни параметри подбрани прецизно при различните видове заболявания . Лазертерапията има силен обезболяващ, противовъзпалителен, регенериращ, стимулиращ и възстановителен ефект при:

- различни възпалителни и дегенеративни заболявания на опорно - двигателния апарат.

- различни заболявания на нервната система и трудно зарастващи рани.

Тук се извършва най - иновативната и безболезнена Guna колагенова терапия. Това е нова модерна методика за въвеждане на колаген в тъкани и стави посредством апарат. Kолагенът е основно био-скеле в човешкия организъм. Всички извънставни и вътреставни структури се състоят основно от него. Колагенът придава здравината на хрущялната тъкан . Колагеновата мрежа е основната структура при мускули, кости, сухожилия и връзки между прешлените дискове, обвивките на нервите и други. Локалната колагенова терапия усилва колагеновата  решетка и по този начин се премахва болката и се възстановяват движенията . Guna терапията има следните предимства пред инжекционната:

- ампулите се прилага директно в засегнатата област.

- може да се прилага при метална остеосинтеза .

- прилага се при лечение на : дискова протрузия болки в кръста инсерционити епикондилити артрит тендинити при мускулни контузии, отток, хематом и цикатрикси  

 

МАГНИТОФОРЕЗА С КОЛАГЕН АМПУЛИ

G U N A P H O R E S I S

 Физиологична регулативна медицина за лечение на болка

Физиологичната  регулативна медицина представлява иновативен терапевтичен метод  основаващ се на съвременното познание  в областта на молекулярната физиология и патофизиология на нервната,ендокринната и имунна системи в човешкия организъм.Целта на метода е възстановяване на променените нива на различни ендогенни вещества, съдържащи се нормално в човешкия организъм до физиологично равнище. Оттук и названието на метода- регулация чрез физиологични средства.

ФРМ използва специфични средства- медицински изделия,които съдържат различни активни вещества- колаген, бета-ендорфини,анти-интерлевкин -1 – алфа и др. Те заместват липсата на колаген , която винаги се проявява при възпалителни и дегенеративни процеси  на опорно-двигателния апарат.

Guna MDs- колаген се явявя нов и прецизен метод в терапията на ставно-мускулно – невралгичната патология.Целта  е възстановяване и укрепване на анатомичните структури увредени в следствие на дегенеративно или възпалително заболяване.Най- подходящи за повлияване са сухожилия,лигаменти,ставни хрущяли,ставни капсули,мускулна тъкан  кожа и подкожие.Чрез възстановяване и усилване на колагеновите структури на ставно- мускулния апарат се премахва болката и се възстановяват движенията.

Guna MDs- колаген може да се приложи локално в увредената анатомична област чрез иновативен физиотерапевтичен метод-резонансна магнитофореза(Gunaphoresis). Методът е :

·        неинвазивен

·        с добра проникваща способност на колагена,на фона на магнитно поле

·        добра абсорбция

·        без дискомфорт и риск от изгаряне на кожата

·        няма топлинен ефект- може да се прилага при метална остеосинтеза и ендопротеза,след артроскопии

 
Gunaphoresis е настоящето приложение на съвременни биофизикални технологии

Неинвазивността на метода,както и тяхната ефикасност,поносимост, липса на странични ефекти и алергични реакции ги превръща в ценен терапевтичен метод за специализираната лекарска практика.Те подобряват качеството на живот и общото здравословно състояние на пациентите.

Лечението започва след преглед от лекар- специалист по физикална и рехабилитационна медицина за диагностично уточняване и определяне методиката на лечение.

Изберете  съвременната и удобна  за Вас физиотерапия!

 © 2009 Болница Авис Медика