Проверка на резултати от изследвания

Очен кабинет

Офталмологията е медицинска специалност, занимаваща се с диагностика и лечение на очните заболявания и придатъците на окото, мигли, клепачи, слъзни пътища.

Най – честият проблем, водещ хората в очния кабинет е нарушение на зрителната острота, налагаща корекция на зрението. Необходимата корекция се определя след изследване на зрителната острота и измерване на диоптрите, необходими за всеки пациент.

Чест проблем е и повишаване на вътреочното налягане / глаукома/. Неговото ниво се определя посредством тонометрия и при откриване на това заболяване е необходимо постоянно наблюдение и лечение.

Катарактата /перде/ е промяна на прозрачността на лещата, диагностицирането на което става посредством изследване с биомикроскоп. Биомикроскопът се използва и за изследване на роговицата, склерата, конюнктивите и клепачите. С негова помощ се отстраняват и чужди тела, попаднали в лещата на окото.

Чести са и възпалителните заболявания на очите, които при неправилно лечение, могат да доведат до значителни усложнения. За точната диагноза са необходими освен всички други изследвания и микробиологично определяне на причинителя и съответно изготвяне на антибиограма.

Специалисти очни болести:

  • Д-р Емилия Йотова - Очни болести
  • Д-р Ганка Дечева - Очни болести
  • Д-р Боряна Парашкевова- Очни болести
  • Д-р Красимира Линева - Очни болести


© 2009 Болница Авис Медика